Feliç Sant Jordi 2016

Bon dia de Sant Jordi,

Conta la veu popular que la llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa a Catalunya s'esdevingué a la vila de Montblanc (Tarragona).

El Drac era el més poderós dels Dracs ja que podia moure's pel cel, per la terra i per l'aigua. I la Princesa era la més Princesa de totes, més ben dit, era la filla del Rei. El terror que el Drac imposava era terrible. Cada dia devorava un parell de bens. Quan li donaren bous i cavalls tampoc en tingué prou. Fins que calgué sortejar persones per a la fam de la Bèstia.

I el Rei que era el més Rei, i català, i que vivia a la vila, va posar-hi la seva família en el sorteig, i de l'olla va sortir el nom de la Princesa. El Rei va acceptar el destí i no va voler cap canvi per cap altre Montblanquí dels qui s'oferien. Vestida de blanc la Princesa va anar al sacrifici. I va sorgir un jove cavaller, armat de cap a peus, cavalcant un destrer blanc per tal de deslliurar-la.

Era bell com el sol i era foraster i es deia Jordi. I envestí amb la fúria el Drac que venia per la Princesa que el va deixar estamordit, confós de tot i rebatut. Aleshores ell amb el cordó de la cintura d'ella lligà el Drac, tot amansit, que ja el seguia com una ovella. Després amb un cop de llança rematà el Drac, en morir es fa fonedís a terra.


I on el Drac es fongué va nèixer un roser de roses rojes com la sang, Sant Jordi en va collir la més formosa i li va oferir a la Princesa, va muntar-se a cavall i entre crits de joia va travessar la muralla per la porta que en record d'aquesta gesta, encara avui es coneguda pel nom de Portal de Sant Jordi.

És per aquesta raó i aquest fet que Sant Jordi és i serà un dia molt especial per a tots els catalans. Aquí us deixem amb unes roses que ha fet la Montse Cortina per vendre-les i aconseguir fonts per combatre la malaltia Behçet. Les podreu trobar a la Plaça Pompeu Fabra de Badalona...Animeu-vos a comprar la vostra!
Comentaris

Entrades populars